lauantai 17. joulukuuta 2011

Hyvää musiikkia ja kansainvälisen rauhanliikkeen terveisiä - PAND-Kuopio äänessä Intron stagella

SASSE DYNAMITE & BROTHER ANDY PAND-KUOPION rauhantilaisuudessa Intron stagella
J.Kumpulainen PANDIN rauhantiaisuudessa Intron stagella

Hyvää musiikkia ja kansainvälisen rauhanliikkeen terveisiä - PAND-Kuopio äänessä Intron stagella

Taiteilijoiden rauhanjärjestön perustamisen yhteydessä vuonna -83 ideoitiin PANDIN ryhmiä eri kaupunkeihin. Tämä pandilainen perusidea otti nyt tuulta siipien alle kun muusikko ja PANDIN hallituksen jäsen Henna Hartikainen alkoi vaikuttaa loppuvuodesta sekä Helsingissä että Kuopiossa.

Kuopiossa ravintola Intron stagella rauhan puolesta liputtivat muusikot J. Kumpulainen ja Hole in the head yhtyeestä SASSE DYNAMITE & BROTHER ANDY. Henna Hartikainen ja JP Väisänen toimivat illan isäntinä.

Rasismia vastaan

JP Väisänen kertoi Kuopion rauhantilaisuudessa järjestön 2012 monikulttuurisuusteemavuodesta ja haastoi paikalliset kulttuuri ja taideporukat mukaan todellisiin talkoisiin rasismia ja muukalaisvihaa vastaan. Pandin uusia esitteitä jaettiin porukalla ja avattiin keskustelua paikallisen toiminnan järjestämisestä ja tilaisuuksien järjestämisestä.

Joukot pois Afganistanista!

Kuopiossa kuultiin tuoreeltaan uusimmat terveiset kansainvälisen rauhanliikkeen Afganistanin sodan vastaisesta mielenosoituksesta ja seminaarista Bonnista. Väisänen saapui melkein suoraan Saksasta kansainvälisen rauhanliikkeen Afganistanin sodan vastaisesta tapahtumasta Savoon.

Kansainvälinen rauhanliike otti 2.-5.12. kantaa jo kymmenen vuotta jatkunutta Yhdysvaltain ja Naton liittolaisten miehitystä vastaan ja vaati välitöntä tulitaukoa ja joukkojen poisvetämistä Afganistanista.

Väisänen kertoi tavanneensa Bonnissa Afganistanin oppositiota edustaneita tahoja, naisjärjestön edustajia ja rohkeita kansalaisaktivisteja jotka pyrkivät kokoamaan sotilasliitto Naton ja Yhdysvaltojen painostuksesta huolimatta edistyksellisiä demokraattisia voimia.

Sotaa vastaan

”On hyvä kuulla suoraan paikallisilta afgaani-toimijoilta, että suomalaisen poliittisen eliitin ja oikeiston argumentit siitä, että Suomen pitää olla mukana Afganistanissa edistämässä naisten ja lasten oikeuksia ovat puhdasta sotapropagandaa.” kertoo JP Kuopion rauhan tilaisuudessa ja jatkaa ”Viime aikojen pommitusten lisääntyminen Afganistanissa ei kerro edistyksen askelista kohti rauhan ja demokratian Afganistania.
Saksalaisen tutkimuksen mukaan yhdysvaltojen pommitukset Afganistanissa ovat viimeisen kahden vuoden aikana Pohjois- Afganistanissa kaksinkertaistuneet ja kohdistuneet eniten siviileihin, naisiin ja lapsiin.”

Oikeus demokraattiseen verkostoitumiseen ja rauhan rakentamiseen

Jos Nato ja YK eivät olisi keksineet, että osallistumista Afganistanin laittomaan miehitykseen voisi kutsua rauhanturvaamiseksi kutsuttaisi sitä nyt Suomessakin sodaksi ja barbariaksi.

Olen tyytyväinen, että taiteilijoiden rauhanjärjestö on mukana kansainvälisen rauhanliikkeen kanssa vaatimassa välitöntä tulitaukoa Afganistanin sotaan ja ulkomaalaisia joukkoja vedettäväksi pois maasta.

”Ulkomaiset joukot tulee vetää välittömästi pois Afganistanista ja paikallisille demokraattisille ja edistyksellisille voimille pitää antaa mahdollisuus rakentaa kestävää rauhaa ja todellista itsehallintoa Afganistaniin. Niin kauan kuin Afganistanissa on ulkomaalaisia miehittäjiä niin kauan siellä on myös vapaustaistelijoita ja sotaa” sanoo PANDIN puheenjohtaja JP Väisänen Kuopiossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti